•   |

TURECKO - oblasť SIDE

TURECKO - oblasť SIDE

 

TURECKO – oblasť SIDE

Mestská oblasť Side, ktorá sa nachádza na južnom pobreží Turecka, je skrytým klenotom, ktorý ponúka množstvo možností na nezabudnuteľné výlety. So svojou bohatou históriou, úžasnou krajinou a živou kultúrou je tento región nevyhnutnou destináciou pre cestovateľských nadšencov. V tomto článku preskúmame rôzne atrakcie a aktivity, vďaka ktorým je Side a jeho okolie pre cestovateľov také príťažlivé.


Jedným z hlavných ťahákov mestskej oblasti Side je jej historický význam. Side sa datuje do 7. storočia pred Kristom a je domovom mnohých starovekých ruín a archeologických nálezísk. Najznámejšie z nich je antické divadlo, ktoré pochádza z 2. storočia nášho letopočtu a dodnes sa v ňom hrá. Skúmanie týchto starobylých miest poskytuje fascinujúci pohľad do minulosti regiónu a umožňuje návštevníkom ponoriť sa do histórie a kultúry tejto oblasti. Hotel Horus paradise resort 5* je kúsok od historického centra. 


Okrem historických pamiatok je Side známe aj svojou úžasnou prírodnou krásou. Mesto je zasadené medzi trblietavé Stredozemné more a malebné pohorie Taurus a ponúka návštevníkom to najlepšie z oboch svetov. Pláže v Side sú známe svojou krištáľovo čistou vodou a zlatým pieskom, vďaka čomu sú ideálne na opaľovanie, plávanie a rôzne vodné športy. Nižšie foto z pláže v hoteli Crystal Palace 5*Pre tých, ktorí uprednostňujú aktívnejšie dobrodružstvo, poskytuje pohorie Taurus dostatok príležitostí na pešiu turistiku, cykloturistiku a dokonca aj paragliding, vďaka čomu si návštevníci môžu vychutnať úchvatné výhľady na okolitú krajinu.


Ďalším vrcholom mestskej oblasti Side je jej blízkosť k ďalším obľúbeným turistickým destináciám. Len krátku jazdu odtiaľto môžu návštevníci preskúmať staroveké mesto Aspendos, ktoré je známe svojim zachovalým rímskym amfiteátrom. Neďaleké mesto Manavgat je známe svojimi malebnými vodopádmi a rušným týždenným trhom, kde môžu návštevníci ochutnať miestne pochúťky a prechádzať širokým sortimentom tradičných remesiel a tovaru. Okrem toho je na dosah aj rušné mesto Antalya s rušným nočným životom, nákupnými štvrťami a historickým starým mestom.




Pre tých, ktorí hľadajú uvoľnenejší a luxusnejší zážitok, sa mestská oblasť Side môže pochváliť množstvom špičkových rezortov a hotelov. Tieto rezorty ponúkajú prvotriedne vybavenie vrátane kúpeľných zariadení (Hammam), gurmánskych možností stravovania a súkromného prístupu na pláž. Či už hľadáte romantický útek, rodinnú dovolenku alebo sólo útočisko, existuje široká škála možností ubytovania, ktoré vyhovujú každému vkusu a rozpočtu. V našej ponuke nájdete luxusne vybavené rezorty so službami all alebo ultra all inclusive ako napríklad :Xanthe Luxury Resort 5*, Sense Deluxe and Spa 5*, Blue Side 5* (iba pre dospelú klientelu), Horus Paradise Resort 5*, Crystal Palace 5*  a Side Su 4* (ibe pre dospelú klientelu). Všetky hotely v oblasti SIDE nájdete TU

Na záver, samotné mesto Side ponúka nekonečné možnosti na nezabudnuteľné výlety. Od starovekých ruín a historických miest až po ohromujúce prírodné krásy a pohodlnú blízkosť k ďalším atrakciám, tento región má čo ponúknuť každému typu cestovateľa. Či už ste milovníkom histórie, hľadačom dobrodružstva, alebo jednoducho hľadáte oddych a relax, Side a jeho okolie určite zanechajú trvalý dojem. Takže si zbaľte kufre, vydajte sa na cestu do Side a pripravte sa na vytvorenie celoživotných spomienok v tejto úchvatnej destinácii. S nami strávite na dovolenke Plných 8 dní a neprídete tak o žiadnu podstatnú časť dovolenky. PLNÝCH 8 DNÍ







Newsletter

Odoberajte naše novinky