•   |

Turecko – krajina dvoch kontinentov

Napriek tomu, že Turecko každoročne patrí k najpopulárnejším dovolenkovým destináciám, cena za dovolenku strávenú v tejto krajine vás milo prekvapí. Mesto Istanbul - sa ako jediné mesto sveta rozprestiera na dvoch kontinentoch. Pri jeho návšteve si môžete dať obed v Európe a večeru si už môžete vychutnať v Ázii. Čaká tu na vás pôsobivá kultúra, krásne pláže a bohatá história, ktorú je cítiť na každom kroku.

Turecko – krajina dvoch kontinentov

Pri návšteve Turecka určite nevynechajte návštevu týchto zaujímavých miest.

Ararat

Najvyšší vrch Turecka je vlastne neaktívny stratovulkán. Arrarat má svoju históriu aj v kresťanstve. Podľa legendy tu pristál Noa aj so svojou archou po tom, ako opadla potopa. 


Zrúcaniny Efezu

Toto krásne sídlo na západnom pobreží krajiny bolo pôvodom grécke a neskôr sa stalo jedným za najvýznamnejších centier Turecka. Efez bol tiež sídlom jedného zo siedmich divov sveta, a to Artemidinho chrámu.


Pamukkale

V preklade názov tejto prírodnej nádhery znamená niečo ako Bavlnený hrad, pretože z diaľky pripomína bielu nadýchanú vatu. Nájdete tu travertínové terasy a horúce termálne pramene sfarbené do tyrkysova. Turistami vyhľadávané sú aj ruiny rímsko-gréckeho mesta Hieropolis.


Modrá mešita

Jej pôvod sa datuje do roku 1616 a dokonca je zapísaná aj medzi pamiatkami svetového dedičstva UNESCO. V tejto najkrajšej budove Istanbulu sa do dnešného dňa niekoľkokrát denne koná modlitba.


Dom Panny Márie

Stavba neďaleko Efesu opradená záhadami. Miesto bolo odhalené na základe vidín Nemky, ktorá nikdy neopustila hranice Nemecka. Na základe jej vízií bolo objavené miesto, kde kedysi stál kostol a menší dom. O tomto mieste sa predpokladá, že tu svoj život dožila Mária po Ježišovej smrti pod ochranou sv. Jána. Stavbu sa pokúsili postaviť do pôvodnej podoby a dnes láka množstvo turistov, ktorí chcú Márii zveriť svoje starosti.


Newsletter

Odoberajte naše novinky