•   |

Tieto miesta v Egypte musíte navštíviť

História Egypta siaha až do počiatkov ľudskej civilizácie. Už len fakt, že tu nájdete posledný z pôvodných divov sveta, stojí za obrovskú pozornosť. Turistov od dovoleniek v tejto destinácii v posledných rokoch odradili rôzne nepokoje, ktoré však utíchli a bezpečnosť Egypta je momentálne na veľmi dobrej úrovni. Avšak tí, ktorí už raz ochutnali orientálny Egypt, sa do neho vracajú pravidelne a veľmi radi, pretože tu nájdete skutočne množstvo historických a prírodných krás.

Tieto miesta v Egypte musíte navštíviť

Hor sa na výlet

Egypt je jednou z destinácií, kde si viac užijete fakultatívny výlet, ako cestovanie na vlastnú päsť. Cestovné kancelárie však ponúkajú široké spektrum výletov a samozrejme veľkým plusom je aj to, že vám delegát zabezpečí sprievodcu hovoriaceho jazykom, ktorému rozumiete. Zakúpiť si ich môžete vopred z pohodlia domova alebo priamo na mieste. "Z fakultatívnych výletov pri pobyte v obľúbenej Hurghade rozhodne odporúčame klientom navštíviť samotné mesto, kde si vychutnajú pravú atmosféru Egypta. V blízkosti sa nachádza aj staroveké mesto Luxor, ktoré ulahodí všetkým milovníkom histórie či vyhľadávaný ostrov Giftun, kde si užijete podmorský svet,“ hovorí CEO CK HappyTravel Roman Berkes.




Na ceste za faraónmi

Jedným z časovo náročnejších výletov organizovaných z Hurghady je Káhira. V hlavnom meste Egypta sa môžete pokochať pohľadom na majestátne pyramídy a sfingy. Nachádza sa tu aj slávne múzeum, kde na vlastné oči uvidíte množstvo artefaktov z hrobiek faraónov či slávnu Tutanchamonovu zlatú masku.

Ak však nebudete chcieť cestovať príliš dlho, úchvatné pamiatky z čias faraónov nájdete aj v meste Luxor. Uchváti vás tu napríklad najväčší chrámový komplex Karnak, chrám prvej faraónky v histórii Egypta Hatšepsut či Údolie kráľov, kde je doposiaľ objavených 65 hrobiek najvýznamnejších panovníkov.




Pestrofarebný podmorský svet

Červené more je plné nevídaných krás. Okrem osviežujúceho kúpania v ňom potešíte aj svoje oči. Nedotknuté koralové útesy, všadeprítomné pestré farby a sem tam sa mihajúce rybičky. Egypt je rajom pre šnorchlovanie či potápanie. Takého krásne podmorské pohľady si užijete na piesočnatom ostrove Giftun či pláži Sharm el Naga. Pokiaľ však nie ste fanúšik podvodných aktivít, podmorský svet si môžete obzrieť aj keď zostanete v suchu. Výlety ponorkou či loďou s preskleným dnom patria k obľúbeným atrakciám Egypta.




Za adrenalínom a beduínmi do Sahary

Návšteva Sahary patrí k povinným jazdám Egypta. Ak sa budete chcieť doslova previezť odporúčame výlet na štvorkolkách či terénnom aute. Na vlastnej koži pocítite, ako vám tvár ovieva rozpálený piesok a široko ďaleko nenájdete žiadny tieň, kde by ste sa na chvíľu uchýlili. Hodinka v Sahare je skvelým adrenalínovým zážitkom, na ktorý si ale určite nezabudnite pribaliť fľašu vody. Počas návštevy púšte môžete nahliadnuť do života beduínov, kde vám ukážu ich tradičné výrobky, navečeriate sa s nimi, ochutnáte tradičnú kávu alebo si môžete pobafkať voňavú shishu.

Newsletter

Odoberajte naše novinky