•   |

Počasie v Egypte

Egypt je už dlhé roky jednou z najpopulárnejších dovolenkových destinácií, nielen vďaka vysokým teplotám počas celého roka, ktoré umožňujú jeho návštevu v každom mesiaci, ale aj z dôvodu históriou opradených pamiatok, či priezračnej vody plnej života.

Počasie v Egypte

Vďaka svojej tropickej klíme, v ktorej výrazne prevažuje slnečné a teplé počasie s minimom zrážok počas celého roka, je Egypt jednou z destinácií, ktorá láka nespočetné množstvo klientov. Možnosť celoročného turizmu robí z tejto destinácie jednu z najobľúbenejších.  Pobrežie letoviska Hurghada, má dokonca o niečo príjemnejšiu klímu ako vnútrozemie, práve vďaka morskému vzduchu a miernemu vetru, ktorý vanie smerom od mora. V najteplejšom období roka (máj – september) môžu denné maximá dosahovať až okolo 40 °C, v zimnom období (november – február) sa denné maximá pohybujú okolo 20 až 25 °C.

 













      

Mesiac

Priemerné denné maximum (°C)

Priemerná teplota vody (°C)

Január

22

23

Február

23

23

Marec

25

24

Apríl

28

24

Máj

33

25

Jún

34

27

Júl

37

28

August

37

29

September

34

29

Október

31

27

November

27

26

December

23

25

 

Počas celého roka tu prevažuje pekné slnečné počasie a zrážky sa vyskytujú len veľmi výnimočne (cca 2x – 3x za rok) a aj to iba vo forme slabých prehánok.


Pri rozhodovaní o termíne dovolenky je dôležité zvážiť, za akým účelom do destinácie cestujete. Ak Vám srdce piští po poznávaní historických pamiatok, určite sa vyhnite extrémnym horúčavám. Ideálne obdobie pre poznávanie je od novembra do februára. Ak ste priaznivec kúpania, šnorchlovania a oddychu na pláži odporúčam obdobie od začiatku mája do konca októbra, hovorí konateľ Happy Travel Roman Berkes


Maroš Čaládik - Váš predajca zájazdov


Aktuálnu ponuku zájzadov do EGYPTA nájdete TU




Newsletter

Odoberajte naše novinky