•   |

EGYPT - počasie a trávenie voľného času.

EGYPT je celoročnou destináciou a kedykoľvek sa do Egypta vyberiete, je množstvo možností, ako zažiť tú najlepšiu dovolenku plnú zážitkov a oddychu.

EGYPT - počasie a trávenie voľného času.



Hurghada  sa nachádza v púšti a má typické suché a horúce počasie.

V lete (máj - október) sú teploty extrémne vysoké, v rozmedzí 35 - 40°C  často nad 40 °C, a slnko svieti takmer neustále.

Od februára do apríla má Hurghada  veľmi príjemné počasie. Teploty sa pohybujú v rozmedzí od približne 22 °C do 31 °C, čo je ideálne tak na plážové aktivity ako aj na výlety po okolí. Môže byť veľmi slnečno, a preto je dôležité si so sebou vziať dostatok opaľovacieho krému a ochranné oblečenie.  More by malo byť tiež príjemne teplé, čo robí tieto mesiace obľúbenými na potápanie a ďalšie vodné športy.

V zime (november,december a január) sú teploty miernejšie a príjemnejšie, pohybujú sa okolo 20-25 °C. Nezabudnite, že v noci môže byť chladnejšie. Vzhľadom na svoju polohu pri mori je Hurghada tiež veľmi slnečná destinácia s minimálnym úhrnom zrážok počas celého roka.


Celá ponuka zájazdov do EGYPTA TU >>>

 

Aktivity počas celého roka v Egypte:



V Hurghade je mnoho aktivít a zážitkov, ktoré môžete zažiť počas celého roka. Tu je niekoľko tipov, čo robiť v Hurghade:

 

1. Potápanie a šnorchlovanie: Hurghada je známa svojimi úžasnými korálovými útesmi a farebným podmorským životom. Môžete si prenajať loď a ísť na výlet k najlepším miestam na potápanie a šnorchlovanie.

 

2. Vodné športy: Môžete si vyskúšať rôzne vodné športy, ako sú napríklad windsurfing, jachting, vodné lyžovanie a paragliding.

 

3. Výlety do púšte: Hurghada sa nachádza v blízkosti fascinujúcej púšte, kde môžete absolvovať výlety na horských bicykloch, na štvorkolke alebo na ťavách a spoznať miestnych beduínskych obyvateľov.

 

4. Návšteva historických pamiatok: V blízkosti Hurghady sa nachádzajú historické miesta ako napríklad chrámy v Luxore, ku ktorým Vás veľmi radi zoberieme.

 

5. Plážové aktivity: Hurghada má mnoho krásnych pláží, kde si môžete oddýchnuť a užívať si slnko a more.

 

6. Nákupy a nočný život: V Hurghade nájdete množstvo obchodov, trhov a reštaurácií, kde si môžete vychutnať miestnu kuchyňu a kúpiť si suveníry. Mesto tiež ponúka pestrofarebný nočný život s množstvom barov a klubov.

 




Čo všetko nakúpite na trhoch na dovolenke?

 

Na trhoch v Hurghade môžete nájsť širokú škálu produktov, ktoré by ste mohli kúpiť ako suveníry alebo na vlastné použitie. Tu je niekoľko vecí, ktoré by ste mohli kúpiť na trhoch v Hurghade:

 

1. Šperky: Egypt je známy pre svoje farebné a zdobené šperky vyrobené z drahých kameňov, ako je napríklad tyrkys, kryštál, modrý lapis lazuli a iné.

 

2. Textílie: Na trhoch nájdete rôzne druhy textílií, ako sú napríklad tradičné egyptské šatky, farebné šály a koberce.

 

3. Kožené výrobky: Kožené tašky, opasky, puzdrá na mobilné telefóny a iné výrobky z kože sú ďalšie obľúbené položky, ktoré si môžete kúpiť.

 

4. Originálne suveníry: Trhy ponúkajú rôzne suveníry ako napríklad poháre na čaj, vodné fajky, rôzne druhy keramiky a iné.

 

5. Kozmetika a vonné látky: Môžete si kúpiť rôzne druhy vonných olejov, bylinných čajov, éterických olejov a iných kozmetických výrobkov.

 

6. Pamiatkové predmety: Na trhoch nájdete aj pamiatkové predmety, ako sú napríklad magnetky, pohľadnice, sošky a iné.

 

Je dôležité si uvedomiť, že na trhoch sa často dá zjednávať, a tak je vhodné obzerať sa a porovnávať ceny pred kúpou. A hor sa zjednávať. Veľa šťastia.

 

Tieto aktivity a zážitky vám určite pomôžu zažiť nezabudnuteľnú dovolenku v Hurghade. Naši delegáti Vám veľmi radi poradia, ktorým smerom sa v Hurghade vydať.


Celá ponuka zájazdov do EGYPTA TU >>>

Newsletter

Odoberajte naše novinky