•   |

Dovolenka s deťmi letecky? Tieto destinácie ich očaria.

Leto nie je len časom dovoleniek, ale aj obdobím, kedy majú všetky školopovinné ratolesti dvojmesačnú pauzu na užívanie si bezstarostného detstva. Júl a august je teda ideálny priestor na podniknutie rodinnej dovolenky. Hlavná sezóna ponúka široké spektrum možností, no my vám prezradíme, ktoré destinácie sú u rodín s deťmi tie najobľúbenejšie.

Dovolenka s deťmi letecky? Tieto destinácie ich očaria.

Bulharsko

Za skvelou rodinnou dovolenkou nemusíte cestovať ďaleko. Bulharsko patrí k obľúbeným destináciám a navyše dovolenku si tu užijete za rozumnú cenu. Pobrežie sa od Chorvátska líši vo viacerých ohľadoch. Pláže sú dlhé, piesočnaté a tieň vám tu poskytnú namiesto stromov rozprestreté farebné slnečníky. V posledných rokoch zaznamenalo Bulharsko veľa pozitívnych zmien týkajúcich sa cestovného ruchu. Kvalita služieb a hotelových komplexov sa výrazne zvýšila. Medzi najobľúbenejšie destinácie sa radí najmä Slnečné pobrežie s peknou piesočnatou plážou a pozvoľným vstupom do mora. V jeho blízkosti sa navyše nachádza mesto Nessebar, kde na návštevníkov čaká bohatá nádielka krásnych historických pamiatok. A aby tých pozitív nebolo málo, letecky sa sem dostanete približne za hodinku a pol, čo v pokoji zvládnu aj deti, ktoré horšie zvládajú cestovanie.




Turecko

Luxusné hotelové komplexy ponúknu celej rodine to, po čom vám srdce zapiští. So službou ultra all inclusive si užijete pestrú gastronómiu, z ktorej si vyberie aj ten najprieberčivejší jedák. Mäsité, bezmäsité pokrmy, kopa zeleniny či ovocia a dezerty od výmyslu sveta. Väčšina tureckých hotelov disponuje službami animátorov a aquaparkom, kde sa dosýta vyšantia malí aj veľkí návštevníci. „U nás klientom s deťmi odporúčame najmä sieť Eftalia hotelov, ktoré sa rozprestierajú na 800 metrov širokej pláži s množstvom bazénov, vodných a športových atrakcií a najväčšími toboganmi na celej riviére. Kombinácia luxusných hotelov, slovenských animátorov a množstvo zábavy spolu vytvoria dokonalú voľbu pre rodinnú dovolenku,“ hovorí Roman Berkes, CEO CK HappyTravel. V Turecku však rozhodne nezostanete zavretí len na hoteli. Svojou bohatou históriou a prírodnými krásami vás vyláka aj za brány rezortu.


Egypt

V cestovnom ruchu chytil Egypt druhý dych a každým rokom sa teší čoraz väčšej obľube. Stabilné slnečné počasie, krásne pláže, luxusné hotelové komplexy a vynikajúce jedlo sú skvelým predpokladom dovolenky, po akej celý rok túžite. Egypt je vychýrený aj vďaka animačným programom, ktoré deti doslova milujú, ale zabavia sa pri nich aj dospelí. Je azda povinnosť, spríjemniť si dovolenku aj nejakým fakultatívnym výletom a tých ponúka Egypt neúrekom. Od dych-berúcej histórie, cez nákupné možnosti až po rozprávkový farebný podmorský svet. Dovolenka v Egypte bude patriť rozhodne k tým nezabudnuteľným.




Grécko

Nie len tak pre nič za nič je Grécko doslova opradené povesťami a bájami. Každý jeden grécky ostrov svojich návštevníkov uchváti rozprávkovo krásnymi plážami, antickými pamiatkami a skvostnou gastronómiou prevoňanou medom a olivami. Na výlet sa v Grécku môžete vybrať na vlastnú päsť, alebo si môžete vybrať nejaký fakultatívny zájazd z ponuky cestovnej kancelárie. Pokiaľ však chcete stráviť väčšinu dňa na pláži, odporúčame zvoliť hotel disponujúci aquparakom, kde sa deti dosýta vybláznia a vy si tak budete môcť užiť vytúženú dávku relaxu.


Taliansko

Talianske pobrežie ja na rodinnú dovolenku ako stvorené. Pozvoľný vstup do mora, ideálne počasie, a široké piesočnaté pláže vhodné na hranie. Navyše v Taliansku je asi najmenšia šanca, že vášmu drobcovi nebude chutiť miesta kuchyňa. Veď kto by už nemal v obľube skvelú pizzu či cestoviny s vynikajúcimi omáčkami. Čas si môžete spríjemniť rôznymi výletmi po okolí či už za pamiatkami, alebo nákupom suvenírov. Táto dovolenková destinácia praje aj cestovateľom, ktorí si radi požičajú auto a prebádajú celú oblasť sami. Ale pozor, ako sú Taliani temperamentní v láske, rovnako temperamentní sú aj za volantom.



Newsletter

Odoberajte naše novinky