•   |

Dajte šancu Bulharsku, má vám čo ponúknuť

V minulosti si Bulharsko vyslúžilo povesť nie práve vyhľadávaného letoviska. Čistota pláží a servis tu jemne pokrivkávali, no čo bolo, bolo a dnes sa Bulharsko opäť postavilo na nohy. K jeho veľkým výhodám patrí jeho dostupnosť. Už za menej ako dve hodiny letu sa môžete vyhrievať na teplom bulharskom slnku. Ďalším obrovským pozitívom sú priestranné široké pláže posiate jemným pieskom, z ktorých sú mnohé ocenené aj Modrou vlajkou, čo znamená, že ich kvalita a čistota vody je na naozaj dobrej úrovni. Okrem týchto benefitov si tu rozhodne vychutnáte aj miestnu kuchyňu. Klasický šopský šalát, lahodné ryby, množstvo zeleniny či vynikajúce bulharské víno. Tradičné jedlo, ktorým je polievka trator si buď zamilujete, alebo sa mu budete oblúkom vyhýbať. Uhorka v kombinácii s kôprom a kyslým jogurtom je kombinácia, ktorá nemusí sadnúť každému.

Dajte šancu Bulharsku, má vám čo ponúknuť

Údolie voňavých ruží

Určite ste už niekedy prišli do kontaktu so zdobenou drevenou škatuľkou, v ktorej sa ukrývala drobná vzorka vône. Tento tradičný bulharský suvenír pochádza z ružových plantáží, rozprestierajúcich sa na úpätí pohoria Stara Planina. Toto omamne voňavé miesto je dlhé až 120 km a rozhodne stojí za to, navštíviť ho. Poteší vaše oči a čuchové zmysly zároveň.


Za kultúrou a prírodným bohatstvom

Na severovýchode Bulharska sa nachádza unikátna pamiatka, ktorá je aj súčasťou svetového kultúrneho dedičstva UNESCO. Päť kilometrov dlhé údolie, na ktorom sa nachádza rozsiahly areál kostolov vytesaných do skál pre svoje potreby vykopávali potulní mnísi a pútnici. Nájdete tu tiež nádherné zachovalé maľby pochádzajúce zo 14. storočia.

Z prírodných krás by ste pri návšteve Bulharska nemali vynechať zaujímavé jaskyne Devateki, ktoré sú unikátne kvôli veľkým otvorom v strope. K tejto nádhere sa dostanete pohodlným turistickým chodníkom , ktorý hravo zdolá dovolenkár akejkoľvek vekovej kategórie.




Mesto na brehoch Čierneho mora

Povinnou jazdou je rozhodne starobylý Nessebar, ktorého počiatky siahajú až do 6.storočia p.n.l. Dláždené romantické uličky, drevené domčeky a kostoly si zachovali nádych antiky, stredoveku či byzantského umenia. Mesto sa nachádza len 7 kilometrov od Slnečného pobrežia a jeho časť je zapísaná aj do UNESCO.




Za históriou, ale aj zábavou

Varna je jedným z najväčších bulharských miest, ktoré sa môže pýšiť unikátnym kláštorom vytesaným do vápencovej skaly. Nesie názov Aladži a pochádza zo začiatku 13.storočia. Ak vás však láka aj zábava, vás aj vaše ratolesti rozhodne poteší delfinárium, kde si okrem návštevy hneď na úvod vychutnáte aj 40 minút dlhé predstavenie.

Pokiaľ si však chcete užiť bulharskú pohostinnosť a nemáte v pláne chodiť po atrakciách, na jednu sa určite nechajte zlákať. V Bulharsku totiž nájdete množstvo luxusných kúpeľov. Bahenných, prírodných, klimatických, liečivých minerálnych no i umelo vybudovaných SPA centier, ktoré poskytnú úžasný relax tela aj duše.

Newsletter

Odoberajte naše novinky