•   |

Dôležité informácie o kúpe zájazdu

„Šťastie tvojho života záleží na druhu tvojích myšlienok.“ — Stefan Zweig. Myslite na svoju dovolenku už dnes a čoskoro môžete šťastní ležať na pláži.

Dôležité informácie o kúpe zájazdu

Program zájazdu a fakultatívne výlety


Plánujete ísť na dovolenku a chceli by ste vedieť ako to celé prebieha? Prípadne by ste dovolenku radi strávili aktívne a chcete počas nej spoznávať danú krajinu a jej krásy? V tomto článku Vám poradíme, čo okrem oddychu na pláži môžete robiť na dovolenke.


Program zájazdu
Cestovná kancelária Happy Travel organizuje letecké zájazdy. Pri leteckej doprave je dôležité si uvedomiť, že prvý a posledný deň leteckých zájazdov je určený na prepravu do/z miesta dovolenkové pobytu a nie na samotný dovolenkový pobyt, pričom lety môžu zasahovať aj do predchádzajúceho či nasledujúceho dňa. Pri posudzovaní dĺžky pobytu preto treba vychádzať z počtu nocí. V medzinárodných pravidlách cestovného ruchu sa tiež ubytovanie počíta na počet prenocovaní. Do prvého a posledného dňa termínu dovolenku môžu v rôznej miere zasahovať dopravné a ubytovacie služby. Cestovná kancelária nemá vplyv na odletové časy, ktoré sú riadené medzinárodnými pravidlami leteckej prepravy. Všeobecne platí, že charterové lety, ktoré väčšina cestovných kancelárií využíva, sú podriadené linkovým (pravidelným) letom.. Odlet, resp. prílet sa môže uskutočniť v akomkoľvek čase, či už v skorých ranných, denných, ako aj v nočných hodinách. Odletové časy uvádzame aj v pokynoch, ktoré zasielame 7 dní pred odletom vo voucheri.




Transfery z letiska do hotela a späť na letisko máte zabezpečené. Po prílete je potrebné sa nahlásiť delegátovi označeného našim logom, ktorý Vás nasmeruje na transfer do Vášho hotela. Dĺžka transferu z letiska do hotela vždy záleží od dopravnej situácie a od toho, či bude mať transfer medzizastávku aj v iných hoteloch, kde bude nakladať/vykladať ďalších cestujúcich.


V závislosti od času príletu budete mať 1. alebo 2. deň dovolenky infoschôdzku s delegátom, na ktorú Vám odporúčame sa dostaviť. Dozviete sa  praktické rady a informácie o danej krajine, letovisku a hoteli v ktorom sa nachádzate. Taktiež si môžete vybrať a zakúpiť jeden z fakultatívnych výletov. 


Pre výpočet ceny zájazdu je podľa medzinárodných pravidiel dôležitý počet prenocovaní. V prípade neskorších nočných alebo skorých ranných príletov, ak klient začína čerpať služby pred 14:00 hod., sa táto 1 noc započítava do celkovej dĺžky pobytu a teda aj do ceny. Taktiež v prípade odletov z destinácie v skorších ranných hodinách sa táto 1 noc započítava do celkovej dĺžky pobytu a ceny.


Predčasné ukončenie pobytu alebo nevyčerpanie všetkých vopred zakúpených služieb na základe subjektívneho pocitu klienta neznamená automaticky nárok na kompenzáciu. Ak sa z miesta pobytu rozhodnete odísť dobrovoľne a predčasne, je dôležité situáciu riešiť ihneď s delegátom. Je potrebné si uvedomiť, že s tým súvisia ďalšie náklady (poplatok za transfer, suma za novú letenku, atď.), ktoré je potrebné uhradiť na mieste pred odchodom. Niektoré špecifické prípady predčasného ukončenia dovolenky je však možné riešiť v rámci komplexného cestovného poistenia, ktoré odporúčame mať uzatvorené. Viac informácií o podmienkach a poistnom krytí nájdete vo Všeobecných poistných podmienkach Vašej poistnej zmluvy.




Ceny zájazdov nájdete pri jednotlivých ponukách. Taktiež sú uvedené aj v zmluve o obstaraní zájazdu. Pri výpočte ceny sa najskôr obsadzujú základné lôžka, až následne prístelky. Pred podpisom zmluvy odporúčame skontrolovať správnosť cien a výšku zliav použitých pri objednávke. Na neskoršie reklamácie v tomto smere nebude braný ohľad. Neoddeliteľnou súčasťou ceny zájazdu je pri leteckých zájazdoch aj povinný servisný poplatok, prípadne aj vízové a pobytové taxy, ktoré nie sú zahrnuté v základných katalógových cenách za jednotlivé služby. Servisné poplatky niektoré cestovné kancelárie uvádzajú už v cene na osobu, iné ich uvádzajú zvlášť (nie v cene základného lôžka), pri leteckej doprave sú však povinné. Víza a pobytové taxy bývajú vo väčšine prípadov splatné až na mieste, preto v cene zájazdu zvyčajne nie sú zahrnuté.


Zmluva o zájazde je právoplatným dokladom o objednaní zájazdu. Na dovolenku si nezabudnite vziať voucher (ním sa preukazujete pri ubytovaní) a v prípade zakúpenia  i komplexného cestovného poistenia si vezmite aj poistnú knižku, kde je presný postup v prípade poistnej udalosti i kontakt na asistenčnú službu, ktorý nájdete na posledneej strane poistnej knižky.  V prípade poistnej udalosti (napríklad úrazu v zahraničí) je potrebné túto udalosť nahlásiť bezodkladne Vášmu delegátovi a tiež do poisťovne (kontakt na asistenčnú linku (non-stop) je uvedený na emergency card,. Keď budete volať na asistenčnú službu, bude od Vás potrebovať číslo poistnej zmluvy, ktoré nájdete na voucheri aj v poistnej zmluve, ktorá je súčasťou zmluvy o zájazde).


Komplexné cestovné poistenie uzatvorené cez Happy Travel zahŕňa okrem iného aj poistenie pre prípad, že objednávateľovi vzniknú náklady v súvislosti s jeho odstúpením od zmluvy v prípade nehody alebo ochorenia. Poistenie storna je platné len ak bolo dojednané súčasne so zaplatením zájazdu alebo prvej zálohy za zájazd. V prípade neskoršieho doobjednania poistenia (t.j. nie súčasne so zmluvou o zájazde) berte na vedomie, že poistenie storna začína platiť až po 10 dňoch od zaplatenia poistenia, v opačnom prípade je neplatné a z balíka vylúčené. Bližšie informácie o rozsahu poisteného krytia nami ponúkaných balíčkov komplexného cestovného poistenia nájdete v našom katalógu, alebo na webe v časti informácie


Fakultatívne výlety
Výlety a ich popisy sú len orientačné a môžu sa kedykoľvek meniť. Všetky výlety sú organizované výlučne zahraničnými CK, od ktorých prostredníctvom našich delegátov dostanete všetky aktuálne informácie ohľadom organizácie a možnostiach na účasti či storno podmienkach výletu. Rovnako pri kúpe výletu platíte priamo organizátorovi výletu, teda príslušnej partnerskej CK. Fakultatívne výlety nie sú predmetom poistenia storna v rámci komplexného cestovného poistenia. Je preto vo Vašom záujme, aby ste prípadné nedostatky riešili ihneď na mieste priamo u organizátora výletu. Fakultatívny výlet  je možné zakúpiť si dopredu ešte pred odchodom zo Slovenska  priamo v našej CK. 




Účasť na výletoch je dobrovoľná. Ak cena výletu nezahŕňa občerstvenie, klient si ho zabezpečuje sám na vlastné náklady. Pri včasnom odchode z hotela na výlet Vám odporúčame informovať sa o možnostiach získania balíčka s jedlom na recepcii hotela alebo u delegáta, spravidla je potrebné o túto službu požiadať minimálne deň vopred. Obsah balíčka nie je považovaný za plnohodnotnú náhradu zmeškaného stravovania a jeho obsah je prispôsobený miestnym klimatickým podmienkam. Zvyčajne ide o formu suchej stravy. Upozorňujeme však, že niektoré hotely túto službu neposkytujú. V prípade nečerpania akýchkoľvek služieb počas fakultatívnych výletov nie je možné nárokovať si vrátenie zaplatenej čiastky za nečerpané služby v hoteli. Slovenský sprievodca nemusí byť vždy na výlete prítomný (napr. z dôvodu nízkej účasti slovenských klientov). 


Nižšie uvádzame orientačné ponuky fakultatívnych výletov v jednotlivých destináciách:


Taliansko – Etna, Taormina, Liparské ostrovy, Palermo, Tropea a Capo Vaticano, plavba od pobrežia k pobrežiu, Zungri, ochutnávka výrobkov a Stromboli v noci.




Bulharsko – pirátska párty, Nessebar, aquapark, delfínia šou, Balkan jeep safari.




Grécko – vyhliadková plavba, Rhodos city tour, Lindos, ostrov Simi.




Cyprus – Larnaka, Protaras, hlavné mesto Nikózia, Limassol, pohorie Trodos a kláštor Kykkos, Ayia Napa.




Turecko – Side city tour, delfínia šou, Antalya city tour, Alanya city tour, rafting, jeep safari, Perge, Capadoccia, Plavba loďou, Pamukkale, Hierapolis, Vodopády Kursunlu, Aspendos



Egypt – Káhira, potápanie, Hurghada city tour, Luxor, safari džípom, Giftun, Pyramídy




Spojené arabské emiráty – Dubaj, východné pobrežie, balónové dobrodružstvo, plavba loďou s večerou, desert safari, Ras Al Khaimah.




Veľmi radi Vám odpovieme na Vaše prípadné otázky.  Zavolajte námalebo pozrite našu najvýhodnejšiu ponuku zájazdov TU >>>


Autor : Maroš Čaládik - Váš predajca zájazdov














Newsletter

Odoberajte naše novinky