•   |

7 najkrajších pláží na Sicílii

Chystáte sa na Sicíliu a máte v pláne prebádať tento nádherný ostrov najviac, ako sa len dá? Tu je pár tipov na nádherné pláže, z ktorých sa vám bude veru len ťažko odchádzať.

7 najkrajších pláží na Sicílii

Isola dei Conigli

Pláž s jemným pieskom lemovaná vysokými skalami nachádzajúca sa v chránenej zátoke. More je plytké a hrá mnohými farbami od tmavo modrej až po nádherne tyrkysovú, ideálne na preskúmanie podmorského života.


Aci Trezza

Nádherná pláž, ktorá vás upúta svojimi skalnými výbežkami v mori len neďaleko od pobrežia. Pri pláži nájdete množstvo kaviarničiek a barov, odkiaľ sa môžete touto nádherou dosýta pokochať. 


Isola Bella

Je jednou z najvyhľadávanejších pláží na Sicílii. Jej jedinečnosť spočíva v spojení pláže s rovnomenným ostrovom úzkym piesočným chodníkom. 


Cefalú

Táto 8 kilometrová piesočnatá pláž situovaná v bezprostrednej blízkosti krásneho historického mesta Cefalú. More tu je plytké a pokojné, vďaka čomu je pláž ideálna na strávenie rodinnej dovolenky.


San Vito lo Capo

Nádherná široká piesočná pláž s výhľadom na mohutnú horu Monaco. Len hodinu od pláže sa nachádza mesto Palermo. Pláž má príjemný vstup do mora, ideálny pre všetky vekové kategórie.


Scala dei Turchi

Na juhu Sicílie sa rozprestiera jedinečná pláž lemovaná bielym vápencom. Povrch skál je podobný schodom a keď na ne vyleziete, naskytne sa vám úžasný výhľad na tmavomodré šíre more. 


Mondello

Pláž vzdialená len 12 km od centra Palerma je pokrytá zlatistým pieskom. Ideálna je pre turistov, ktorí hľadajú živú, rušnú pláž s množstvom atrakcií, ktoré si len turisti môžu priať.


Newsletter

Odoberajte naše novinky